lördag 8 april 2017

Dags att vakna nu, Löfvén?

















Efter det fruktansvärda dådet i Stockholm i går, slås det yrvaket, som det förefaller, på trummorna: Terrorn har nått Sverige! Men "glömmer" man inte i hastigheten konstnären Lars Vilks, som sedan länge lever med livvakter dygnet runt, under ständigt dödshot? När människor sköts ihjäl i Köpenhamn 2015, var Vilks måltavlan för terroristerna. Jag blir fundersam. Kanske har man på svensk botten tyckt, att Vilks bara får vad han förtjänar. Att han gick för långt, hans provokation smaklös och oförsvarlig. Tystnaden eller de kluvna tungorna bland svenska intellektuella och opinionsbildare har ju varit talande, något hundraprocentigt stöd har aldrig utskrivits. Vilks har snarare övergivits. Och yttrandefriheten och den konstnärliga friheten därmed kommit på skam.










Moské på Södermalm i Gävle.


Moskéerna har utgjort våldsuppmuntrande miljöer och rekryteringsbaser för terrorism, det är känt sedan länge. En av mina vänner, journalist i Stockholm, uppmärksammade och påtalade tidigt det islamistiska hotet, men fördömdes, det lät sig helt enkelt inte sägas i det rådande opinionsklimatet, fast det var sant. Statsministern, "i mitt Europa bygger man inga murar", har inte gjort något åt det. Terroristerna har kunnat verka fritt, under skydd av religionsfriheten. Och det politiskt korrektas dimbildning.










Skall återanpassas.


IS-soldater, det handlar om åtskilliga, kanske flera hundra, har kunnat resa ut och in, utan att Säpo internerat och oskadliggjort dem. Snarare har det talats om att de skall "rehabiliteras" och återanpassas, behandlas mjukt och omhändertagande. Som vore de vilka brottslingar som helst.











Enligt Guds, läs: skäggubbarnas, vilja. 

Det systematiska förtrycket av kvinnor har ostört fått pågå, utan att Löfvén, som leder en "feministisk" regering efter vad jag åtminstone har hört, ingripit. Jag lider av att se alla dessa förtryckta unga kvinnor på gatorna i min hemstad Gävle. De döljer sitt vackra hår, bara för att någon medeltida skäggubbe, som blasfemiskt hävdar att han och hans misogyniska likar har ensamrätt på Gud och vad Gud vill, har befallt dem att göra så.

En dag i radion hör jag talas om barnäktenskap i Gävleborg, tydligen vanligt förekommande i min region och betydligt mer frekvent än på andra håll i landet. En socialarbetare, som på nära håll kommit i kontakt med detta, urskuldar lagbrottet, talar förvirrat om olika värderingar och att vi måste "förstå". Förstå vad?!

Nationen har sorg. Med all respekt för de döda, alla skadade offer och samtliga anhöriga: ett långsamt och oförtrutet undergrävande av samhället och de nödvändiga, gemensamma värderingarna, de som ovillkorligt och absolut krävs för att samhället skall kunna bestå, inte sönderslitas av parallellsamhällen, har skett. Det är krattat och förberett. I förlängningen kommer terrorn och dödandet, som inte begås av "sjuka" människor som Carl Bildt var inne på i TV i går. Varför släppa fram denne föredetting, förresten? Borde inte han, med sin osmakliga inblandning i Lundin och annat, vara definitivt förbrukad?

Dags att vakna nu, Löfvén?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar